8. desember
Å kalle en karakterfeil en karakterfeil

"Når vi ser hvordan våre karakterfeil er til stede i våre liv og aksepterer dem, kan vi gi slipp på dem og fortsette med vårt nye liv."
Basic Text, s. 34

Om vi er rede til å få våre karakterfeil fjernet, kommer noen ganger an på hva vi kaller dem. Hvis det å kalle våre karakterfeil for noe annet enn det de er får dem til å virke mindre "feilaktige", kan vi bli ute av stand til å se den skaden de forårsaker. Og hvis de virker harmløse, hvorfor skulle vi i det hele tatt be vår høyere makt om å fjerne dem fra livene våre?

Ta "people pleasing" for eksempel. Det høres jo egentlig ikke så ille ut, gjør det vel? Det betyr jo bare at vi er hyggelige mot folk, ikke sant? Ikke helt. For å si det rett ut: Det betyr at vi er uærlige og manipulative. Vi lyver om følelsene våre, våre meninger og våre behov, og forsøker egentlig bare å få andre til å føye seg etter våre ønsker.

Eller kanskje vi tenker at vi er "avslappet". Men betyr "avslappet" at vi ignorerer husarbeidet, unngår konfrontasjoner, og står fast i en komfortabel rutine? Da ville en bedre betegnelse være "latskap", "utsettelse", eller "frykt".

Mange av oss har problemer med å identifisere karakterfeilene våre. Dersom dette er tilfellet for oss, kan vi snakke med sponsoren vår eller NA-vennene våre. Vi beskriver vår atferd tydelig og ærlig for dem, og ber dem om hjelp til å identifisere feilene våre. Etter hvert som tiden går vil vi gradvis bli flinkere til å identifisere våre egne karakterfeil, og kalle dem ved deres sanne navn.Bare for i dag:
Jeg vil kalle mine karakterfeil ved deres sanne navn. Dersom jeg har problemer med å gjøre dette, vil jeg be sponsoren min om hjelp. 

 

Copyright © NA World Services, Inc. All Rights Reserved