11. juli
Oppmuntring

"Vi deler trøst og oppmuntring med andre."
Basic Text, s. 97-98

Mange av oss har sett babyer ta sine første skritt. Moren holder barnet på benene. Faren kneler ved siden av med armene utstrakt, og oppmuntrer den lille med et ansikt fullt av hengivenhet. Barnet tar noen forsiktige skritt mot sin far. En eldre bror og søster heier barnet videre. Barnet faller. Moren tar opp barnet, gir det trøst, og begynner om igjen. Denne gangen holder barnet seg.oppe lenge nok til å falle i sikkerhet i farens armer.

Som nykommere ankommer vi møtelokalene til NA mye på samme måten som dette lille barnet. Vante med å leve et liv forkrøplet av avhengighet, fylt av frykt og usikkerhet, trenger vi hjelp til å stå på bena. Akkurat som barnet som begynner på veien mot voksenverden, tar vi våre første haltende skritt mot tilfriskning. Vi lærer å leve på denne nye måten fordi andre som har gått foran oss oppmuntrer oss og trøster oss ved å fortelle oss om hva som virket - og hva som ikke virket - for dem. Vår sponsor er der for oss når vi trenger en dytt i den riktige retningen.

Mange ganger føler vi det som om vi ikke kan ta et skritt videre i tilfriskning. Akkurat som et barn som lærer å gå, snubler vi noen ganger og faller. Men vår høyere makt venter alltid på oss med utstrakte armer. Og som barnets brødre og søstre som roper oppmuntringer, blir vi også støttet av andre NA-medlemmer når vi går mot et fullverdig liv i tilfriskning.Bare for i dag:
Jeg vil søke oppmuntring fra andre. Jeg vil oppmuntre andre som kan trenge min styrke. 

 

Copyright 2020© NA World Services, Inc. All Rights Reserved