5. desember
De som ønsker å tilfriskne

"Vi har sett programmet fungere for enhver rusavhengig som ærlig og oppriktig ønsker å slutte."
Basic Text, s. 10

Hvordan vet vi når noen har et ærlig og oppriktig ønske om å slutte å bruke rusmidler? Sannheten er at det vet vi ikke! Fordi vi ikke kan lese tanker eller kjenne til en annens motiver og ønsker, kan vi bare håpe på det beste.

Vi kan snakke med en nykommer på et møte og tro at vi aldri vil se dem igjen, bare for å treffe dem igjen flere år senere og oppdage at de gjør det bra i sin tilfriskning. Vi kan være fristet til å gi opp noen som fortsetter å ta tilbakefall eller ikke blir rusfrie med en gang, men det må vi ikke gjøre. Uansett hvor lite villige noen ser ut til å være, så gjenstår et enkelt faktum - den rusavhengige er på et møte.

Vi får kanskje aldri vite resultatet av vårt tolvtetrinnsarbeid; det er ikke opp til oss å måle villigheten til en nykommer. Budskapet vi bringer er en del av oss. Vi bringer det overalt og deler det fritt, og overlater resultatet til en makt større enn oss selv.Bare for i dag:
Jeg vil dele min tilfriskning med en hvilken som helst rusavhengig, hvor som helst, når som helst og under enhver omstendighet. Jeg vil overlate resultatet til min høyere makt. 

 

Copyright 2020© NA World Services, Inc. All Rights Reserved