23. november
Guds vilje

”Befrielsen ved ”å gi slipp og la Gud”, hjelper oss til å utvikle et liv som er verdt å leve.”
Basic Text, s. 26

I vår avhengighet var vi redde for hva som kunne skje hvis vi ikke kontrollerte alt rundt oss. Mange av oss lagde detaljerte løgner for å beskytte vår bruk av rusmidler. Noen av oss manipulerte alle rundt oss i et desperat forsøk på å få noe fra dem, slik at vi kunne bruke mere rusmidler. Noen av oss gikk svært langt for å hindre to mennesker i å prate med hverandre og kanskje oppdage våre løgner. Vi anstrengte oss for å opprettholde en illusjon av kontroll over vår avhengighet og våre liv. Dette forhindret oss i å oppleve den sinnsroen som kommer med overgivelse til en høyere makts vilje.

I vår tilfriskning er det viktig å gi slipp på vår illusjon av kontroll og overgi oss til en høyere makt, hvis vilje for oss er bedre enn noe vi kan lure, manipulere, eller tenke ut for oss selv. Hvis vi innser at vi prøver å kontrollere utfall og er redd for framtiden, finnes det handlinger vi kan foreta for å reversere denne trenden. Vi går til våre andre og tredje trinn, og ser på hva vi har begynt å tro om en høyere makt. Tror vi virkelig at denne makten kan ha omsorg for oss og gi oss forstanden tilbake? Hvis det er tilfellet kan vi leve med alle livets opp- og nedturer – dets skuffelser, dets sorger, dets underverker og dets gleder.Bare for i dag:
Jeg vil overgi meg og la en høyere makts vilje skje i mitt liv. Jeg vil akseptere gaven av sinnsro som denne overgivelsen bringer. 

 

Copyright© 2017, NA World Service, Inc. All Rights Reserved